Ga naar de inhoud
Winterkamperen met de camper

Tips

-

23 november 2023

Winterkamperen met de camper

Het voordeel van een camper hebben is dat je ook in de koude dagen op pad kan gaan naar de leukste plekken. Een ander voordeel is dat de campings in de winter een stuk rustiger zijn en dat je meer kan genieten van de natuurlijke omgeving!

Als je met de camper weg gaat, is het wel belangrijk dat je een aantal belangrijke voorbereiden treft. Om jouw camper helemaal winter-ready te maken hebben we hier een checklist voor je. 

  • Isolatie

Het is belangrijk dat je warm blijft tijdens het camperen. Daarin is een standkachel onmisbaar. Alles over warmte, isolatie en het installeren van een standkachel vind je hier. De standkachel stookt je camper behoorlijk warm, zodat je er altijd warmpjes bij zit: zelfs ’s nachts. Bij temperaturen onder nul kun je het hefdak dicht laten, wat voor extra isolatie zorgt.

  • Winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden hebben een speciale samenstelling die flexibel blijft in de kou. Je hebt beter grip en tractie op bescheeuwde wegen. Ook een sneeuwketting is speciaal ontworpen als je naar landen gaat waar het veel gaat sneeuwen. 

  • Check de watertanks

Voorkom bevriezing van de watertanks. Gebruik bij strenge vorst de standkachel of gebruik een opvouwbare jerrycan in plaats van dat je de verswatertank vult. De afvalwatertank kun je openzetten en er een grote schaal of, als dat past: een emmer, onder zetten, zodat het water er direct in kan lopen.

  • Bekijk geschikte wintercampings

Niet alle campings zijn open in de winter dus het is van groot belang dat je vooraf onderzoek doet waar je heen kan. Kijk dan ook of er voorzieningen zijn zoals elektrische aansluitingen. 

  • Batterijonderhoud

Zorg ervoor dat de camperaccu in goede staat verkeert en de kou aankan. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen of een draagbare generator om de batterij opgeladen te houden. Meer informatie over zonnepanelen op je camper vind je hier.

  • Dubbelcheck je camper

Zorg voor voldoende verlichting, check je bandenspanning, je motorolie en remvloeistof. Denk ook een genoeg dekens en kleding om warm te blijven zodra je naar buiten gaat. 

Buscamper op Maat helpt jou

Heb je hulp nodig bij het ombouwen van je camper om helemaal winter-ready te zijn? Ons team staat voor je klaar om bijvoorbeeld te helpen bij een standkachel en bij de juiste isolatie binnen de camper. Daarnaast is ons team ook gespecialiseerd in het aanschaffen van buscampers. Met ons aan je zijde krijgt jouw droomcamper precies de unieke touch die je voor ogen hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op.