Ga naar de inhoud
Met de camper naar de kerstmarkt

Tips

-

23 november 2023

Met de camper naar de kerstmarkt

De kerst zit er weer aan te komen en dat betekent dat je met de camper op pad kan gaan naar gezellige plekken. En wat is nu leuker dan naar een kerstmarkt gaan? In dit artikel vind je de kerstmarkten in Duitsland en België en tips voor als je in de winter met je camper op pad gaat.

Niet vergeten!

Veel mensen moeten er niet aan denken om in de winter te camperen, maar dit kan natuurlijk prima. Om je camper warm te houden in de winter, is het belangrijk dat het goed geïsoleerd is en je warmte binnen de camper houdt. Dat doe je door een kachel te installeren of aan te schaffen. 

Een standkachel is een goede optie om warm te blijven. Het systeem zuigt lucht van buiten aan, verwarmt deze door middel van een brander, en blaast vervolgens de warme lucht de camper in. Dit zorgt voor een aangename temperatuur binnen, zelfs tijdens koude nachten of winterse kampeertrips. Wil jij jouw buscamper upgraden met een standkachel zodat je lekker warm? Laat de standkachel door ons vakkundig installeren en maak snel een afspraak

En dan nu naar de kerstmarkten!

België

  • Gentse winterfeesten

De Genste feesten in de zomer is al één groot feest, en dat beloofd veel goeds voor de winterfeesten. Schaatsen, reuzenrad, eet- en dranktentjes en nog veel meer. In Gent zijn plekken om te camperen, namelijk bij Urban Gardens Gent of Tentenweide. De Urban Gardens Gent ligt in hartje Gent en heeft ook onze voorkeur. Je campeert midden in het groen maar je bent toch dicht bij de kerstmarkt in de stad. Perfect! 

  •  Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is een hele mooie stad en al helemaal in december. De stad wordt omgetoverd in een prachtige kerstmarkt en is daarmee ook één van de grootste kerstmarkten in België. Om dichtbij de stad te camperen raden we aan om naar City Camping Antwerp te gaan of Camperplaats Vogelzang. 

  • Winterpret Brussel

Niet te vergeten: de kerstmarkt in Brussel. Het schijnt uit bronnen één van de mooiste kerstmarkten te zijn in Europa. Overnachten met de camper kan bij Camping 58 of Camping Grimbergen. Grimbergen ligt iets verder van het centrum maar krijgt wel een hogere beoordeling. 

Duitsland

  • Oberhausen

Onze favoriete kerstmarkt in Duitsland is de kerstmarkt in Oberhausen. Hier vind je een sprookjesbos en winterlandschap. Voor de dichtstbijzijnde camping ga je naar Stellplatz Kaisergarten. 

  • Kerstmarkt in Düsseldorf

Bij het oude stadscentrum Düsseldorf vind je elk jaar weer gezelligheid tijdens de kerstdagen. Op zes pleinen staan verschillende kramen met kerstpullen, eten en drinken. De kerstmarkt is met al haar gezelligheid voor iedereen aantrekkelijk. Gezellige muziek en mooie lichtjes maken de kerstmarkt ook voor kinderen leuk. Voor een leuke, dichtstbijzijnde camping ga je naar Campground Lörick of Campingplatz Süd.

Buscamper op Maat helpt jou

Heb je hulp nodig bij het ombouwen van je camper om helemaal winter-ready te zijn? Ons team staat voor je klaar om te helpen bij een standkachel en bij de juiste isolatie binnen de camper. Daarnaast is ons team ook gespecialiseerd in het aanschaffen van buscampers. Met ons aan je zijde krijgt jouw droomcamper precies de unieke touch die je voor ogen hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op.