Ga naar de inhoud
Hoe houd je jouw camper warm?

Tips

-

1 september 2023

Hoe houd je jouw camper warm?

De zomervakantie is afgelopen en dat betekent dat je weer hard aan de bak gaat. Gelukkig staat de herfstvakantie bijna voor de deur en is het leuk om alvast te kijken waar je heen gaat met de camper. 

De herfstvakantie met de camper biedt niet alleen de mogelijkheid om van de prachtige natuur te genieten, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. De campings in de herfstvakantie zijn vaak minder druk dan in de zomer, waardoor je volop kunt genieten van de stilte en de natuur om je heen. Ook is het minder prijzig omdat je in het laagseizoen op pad gaat. Genoeg voordelen om met de camper weg te gaan! Maar herfstvakantie betekent ook dat het kouder wordt. Hoe blijf je lekker warm tijdens de koude dagen? Daar hebben wij de oplossing voor. De standkachel. 

Standkachel

Om tijdens het kamperen lekker warm te zitten is een standkachel onmisbaar in jouw buscamper. Of je nu een ervaren kampeerder bent of net begint aan je avontuurlijke reis, één van de belangrijkste aspecten van een succesvolle camperervaring is comfort, vooral als het gaat om de juiste verwarmingsoplossing. Daarom wilt Buscamper op Maat graag je aandacht vestigen op het gebruik van een standkachel in je camper, en hoe dit je kampeerervaring kan optimaliseren.

Voordelen van een standkachel

  1. Het wordt snel warm in je camper, je hoeft niet lang in de kou te wachten.
  2. Je hebt geen andere stroombronnen nodig, handig als je dit even niet bij de hand hebt op de plek waar je gaat kamperen. 
  3. De kachel is lekker compact, scheelt weer ruimte dus! 
  4. Je kan de gewenste temperatuur instellen.

Installeren van een standkachel

Om de installatie van jouw standkachel zo goed mogelijk te doen, is het handig om hier Buscamper op Maat voor in te schakelen. Zo weet je zeker dat het de juiste plek krijgt in je camper zodat je ruimte bespaart. Ook heeft het hier en daar wat complexe aanpassingen nodig aan de brandstoftoevoer en het verwarmingssysteem.

Tips voor het gebruiken van een standkachel 

Veiligheid voorop: zorg ervoor dat de standkachel correct is geïnstalleerd en volg de instructies nauwkeurig op om veiligheidsproblemen te voorkomen.

Ventilatie: ondanks dat standkachels efficiënt en veilig zijn, is het nog steeds belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie in de camper om frisse lucht aan te voeren.

Onderhoud: regelmatig onderhoud van de standkachel is essentieel om de efficiëntie en veiligheid te waarborgen. Houd je aanbevolen onderhoudsschema in de gaten.

Wil jij jouw buscamper upgraden met een standkachel zodat je lekker warm? Laat de standkachel door ons vakkundig installeren en maak snel een afspraak.

Good to know!

Naast het installeren van een standkachel, zijn er nog genoeg andere tips om warm te blijven tijdens de vakantie. 

  • Goede isolatie en isolatiemateriaal: check de afdichting van de ramen en deuren om geen tocht te krijgen. Om geen warmte te verliezen kan je altijd nog materiaal meenemen zoals raamfolie.
  • Slaapzakken en dekens: altijd handig om goede slaapzakken en dekens mee te nemen. 
  • Warm water: vul thermoflessen met warm water om dranken te maken. 

Wil jij jouw buscamper upgraden met een standkachel zodat je lekker warm blijft? Laat de standkachel door ons vakkundig installeren en maak snel een afspraak. Het complete plaatje met monteren is 1425 euro.