Ga naar de inhoud
Wat zijn de voordelen van een buscamper?

Aankoop

-

9 augustus 2022

Wat zijn de voordelen van een buscamper?

De populariteit van buscampers stijgt de laatste jaren enorm. Je komt ze dan ook steeds vaker in alle soorten en maten tegen op de weg. En ook op andere plekken, want een van de grootste voordelen is dat je hem ook kunt gebruiken als personenauto. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan de buscamper. 

We zetten de grootste voordelen in willekeurige volgorde voor je op een rij.

9 voordelen aan buscampers

Hij rijdt als een zonnetje

Dankzij zijn compactheid en wendbare karakter, ervaar je heel veel rijcomfort. Je sjeest er steile bergweggetjes mee op dankzij de sterke motor. Hoeft niet zwetend door die Zuid-Europese smalle straatjes te rijden en kunt op iedere camping terecht. Dat maakt een buscamper geschikt voor natuurvakanties én citytrips. O, en je mag de maximale snelheid rijden. 

Je bent goedkoper uit

Op een veerboot valt ‘ie in het goedkopere tarief en ook in brandstof zijn buscampers goedkoper dan de meeste campers. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden? Dan betaal je ook nog eens minder wegenbelasting, omdat je in het gunstige camper tarief valt.

Two-tone buscamper

Parkeren is easy

Dankzij de maximale lengte van 6,36 meter en gemiddelde breedte van 2,05 meter breed, passen de meeste buscampers in een doorsnee parkeervak. En in bijna alle parkeergarages. Dit in tegenstelling tot een grote camper.

Geen speciaal rijbewijs nodig

Je mag met je B-rijbewijs rondtoeren. Dat komt omdat je met een B-rijbewijs mag rijden in voertuigen tot 3.500 kg. De compacte buscampers zitten daaronder. Voor een normale camper heb je vaak een rijbewijs C nodig. En voor een trekkend voertuig zelfs rijbewijs BE.

Ook te gebruiken voor woon- werkverkeer

Een buscamper rijdt als een personenauto en kan daarom naast recreatief gebruik ook als 2e auto dienst doen. En dat is ook handig op vakantie; ben je het stokbrood vergeten? Geen probleem! Je rijdt zo naar de dichtstbijzijnde lokale bakker. En dikke kans dat je ook vaker een dagje of weekendje weg gaat om de mooiste plekjes van Nederland te bezoeken. Want je buscamper staat toch al voor de deur. En alles wat je nodig hebt zit erin. Je bent dus altijd klaar om op vanlife avontuur te gaan! 

Ontdek de grootste verschillen met standaard campers.

Volkswagen T5 buscamper

Het is de ultieme vorm van vrijheid

Een buscamper staat voor ultieme vrijheid. Omdat je er zo instapt om op pad te gaan. Maar ook omdat ‘ie een enorme schuifdeur aan de zijkant, en twee deuren aan de achterkant heeft. Hierdoor heb je meer contact met de omgeving. Gooi je de deuren lekker open, dan ervaar je direct dat heerlijke buitengevoel. Je kunt lekker koken terwijl je van de natuur geniet. Of de zonsondergang bewonderen vanuit je bed. En dát geeft zo’n gevoel van vrijheid.

Je hebt veel bergruimte

De buscamper heeft een grote ruimte achterin, waar je van alles gemakkelijk kunt opbergen. Handig voor je campingtafel en stoelen. Want die wil je natuurlijk uitklappen, zodat je lekker lang buiten kunt zitten. Daarnaast krijg je door het bed op te klappen of weg te halen, nog een enorme ruimte om te gebruiken als bergruimte. 

Lekker stevig gebouwd

Een buscamper wordt gebouwd op de basis van een bestelbus. Veel gebruikte merken hiervoor zijn; Volkswagen T5/T6, Fiat Ducatto, Mercedes sprinter en de Renault Master. De buitenkant bestaat dus uit een metalen carrosserie. En dat is een groot verschil vergeleken met een gewone camper of caravan. Want daar wordt meestal aluminium of polyester voor gebruikt. 

Two-tone buscamper

Alles wat je wil zit erin

Hoewel een buscamper er van buiten uitziet als een gewone bestelbus, tref je binnen minstens zoveel comfort aan als in een luxe camper. Dankzij slimme oplossingen en een IKEA hackers mindset van de bouwers. Denk aan een praktische vaste keuken. Een tafel met ruime zitplaatsen. En met sowieso twee – maar dankzij een handig hefbed – nog een aantal extra slaapplaatsen. En dat alles zonder dat het ten koste gaat van de leefruimte. De buscamper is dan ook met recht de meest compacte camper en toch ook zeer een complete camper.

Hulp nodig bij het kiezen?

Met je buscamper op reis gaan, is eigenlijk alsof je je eigen tiny house op wielen bij je hebt. En een stuk compacter en strakker dan een integraal camper. Laat je de jouwe op maat maken, dan bepaal je zelf de praktische indeling van de buscamper en natuurlijk de looks. Dat maakt iedere buscamper uniek en heel persoonlijk. 

Vind je het lastig om een passende bus te kiezen? Wij helpen je graag bij het vinden van een bus die past bij al jouw wensen. Neem gerust contact op om jouw ideale buscamper te bespreken. Wij vinden gegarandeerd de meest passende bus bij jouw droom!