Ga naar de inhoud
Ultieme tips voor kamperen in de zomer

Tips

-

24 juli 2023

Ultieme tips voor kamperen in de zomer

De zomer is in volle gang en dat betekent dat de vakantie voor de deur staat! Met een camper ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Heb je onlangs een nieuwe camper aangeschaft of zit je eraan te denken om dit te doen? Om jouw campervakantie helemaal fantastisch te maken, hebben wij (alvast) een aantal tips voor je en helpen we je graag op weg.

Ik wil graag een camper!

Het hebben van een eigen camper biedt veel voordelen. De route kan je gemakkelijk aanpassen omdat je niet gebonden bent aan vaste accommodaties. Uiteindelijk is het op lange termijn ook kostenbesparend. Om alles in één keer goed te doen wil je graag een camper ombouwen naar jouw eigen wensen. Buscamper op Maat biedt uniek en betaalbaar maatwerk om jouw droomcamper om te bouwen. Jij deelt jouw wensen, wij regelen de rest.

Wat heb je nodig bij het aanschaffen van een camper?

Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt wat voor budget je kwijt wilt zijn aan de camper. Denk dan niet alleen aan de aankoopprijs van de camper maar ook aan de kosten zoals belastingen, verzekering, onderhoud en brandstof. Maak het plaatje compleet om uiteindelijk de échte zoektocht te starten.

Vervolgens ga je bedenken wat voor camper je precies wilt, hoeveel slaapplekken het heeft en wat voor voorzieningen het moet hebben. Vind je het lastig om te bedenken wat voor camper bij jou past? Bekijk dan deze pagina met onze ervaringen.

Denk ook aan kampeermeubilair, kookgerei en zonnepanelen. Tip: zonnepanelen zijn een perfecte toevoeging om duurzame energie op te wekken en je apparaten vervolgens van stroom te voorzien. De panelen worden meestal op het dak van de camper gemonteerd om maximaal zonlicht binnen te krijgen. Vervolgens wordt de energie opgewekt en opgeslagen in accu’s. Deze zorgen er vervolgens voor dat je stroom krijgt. Voor als je veel reist en afhankelijk wilt zijn van campings, is dit de perfecte oplossing. Hulp nodig bij het monteren van zonnepanelen op je camper? Daar kunnen we je bij helpen. Wij bekijken de beschikbare ruimte op het dak en zorgen dat het netjes geïnstalleerd wordt en past bij jouw behoeften.

Jouw camper is klaar om te gaan… nu wat tips voor als je echt op pad gaat!

  • Goed begin is het halve werk: plan vooruit en bereid je thuis goed voor

Plan je route en altijd een tweede optie om in de nacht te staan. In de zomer zijn de meeste populaire plekken snel vol, dus vroegtijdig een plan maken en meerdere opties hebben is altijd goed.

  • Maak een checklist in je notities

Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, maak je een checklist met spullen die je mee wilt nemen. Begin een paar dagen van tevoren zodat je altijd nog de checklist kan aanvullen en spullen kan inslaan. Denk vooral aan reisdocumenten en verzekeringen.

  • Onderhoud van de camper

Zorg ervoor dat je de camper van tevoren grondig controleert op bandenspanning, vloeistofniveaus, remmen en verlichting. Het laatste wat je wilt is stilstaan langs de weg natuurlijk. Het is altijd handig om basisgereedschap en reserveonderdelen mee te nemen voor noodgevallen.

  • Neem de juiste kleren mee

Het is belangrijk om te zorgen dat je kleding meeneemt die geschikt is voor zowel warme dagen als de koelere avonden. Denk bijvoorbeeld aan lagen die je gemakkelijk aan- en uit kunt trekken, zodat je altijd de juiste temperatuur hebt. Ook is het handig om regenkleding mee te nemen voor het geval dat het onverwachts gaat regenen.

  • Denk aan de juiste benodigdheden

Naast zonnebrand, middelen tegen insecten en medicatie zoals paracetamol en ibuprofen, is het handig om andere benodigdheden mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-kit met pleisters en desinfectiemiddel, een zaklamp voor als het donker wordt en een powerbank om je telefoon op te laden. Ook is het altijd handig om een plattegrond van de omgeving mee te nemen, zodat je altijd de weg terug kunt vinden.

  • Houd rekening met de hitte in de camper

Door de enorme hittegolven in Europa is het belangrijk om de camper goed te laten ventileren en parkeren in direct zonlicht te vermijden. Geen airco in de camper? Bekijk dan opties zoals een ventilator.