Ga naar de inhoud
De geschiedenis van de buscamper

Tips

-

31 oktober 2023

De geschiedenis van de buscamper

Dat buscampers tegenwoordig helemaal hip zijn hoeven wij je vast niet te vertellen. In dit artikel blikken we terug op de geschiedenis van de camper. Waar is het ontstaan en hoe populair is dit nu?

We gaan terug naar beginjaren van de 20e eeuw. In het begin waren er voornamelijk campers met dezelfde constructies als bestelbussen. Het had weinig comfort en werd voornamelijk met de hand gemaakt. Mensen gebruikten dit om te reizen en kamperen. 

Jaren 1950 & 1960: De populariteit van campers nam ineens rap toe. Fabrikanten begonnen volop bestelbussen te transformeren in campers. Ook Volkswagen bracht Volkswagen Type 2 uit, een van de meest herkenbare buscampers aller tijden. Je kent het vast wel! Hierna volgden andere fabrikanten.

Jaren 1970 & 1980

In deze decennia groeide de markt voor buscampers gestaag. Fabrikanten begonnen buscampers met meer comfort en voorzieningen te produceren, zoals bedden, keukens en sanitaire voorzieningen. De populariteit van campers als een manier om de natuur te verkennen en vakantie te vieren, steeg aanzienlijk.

De tijd van nu

Tegenwoordig zijn buscampers in vele verschillende vormen en maten verkrijgbaar, van compacte minicampers tot grotere voertuigen met uitgebreide voorzieningen. Ze zijn uitgerust met moderne technologie en luxe, waardoor ze geschikt zijn voor langere reizen en comfortabel kamperen. Ben je op zoek naar een geschikte camper met de juiste voorzieningen? Wij bij Buscamper op Maat helpen we je met de juiste keuze. Wij hebben ook genoeg ervaring in het ombouwen van campers. Dit doen wij met geduld, expertise én op een betaalbare manier. 

Wist je dat…

…. In de jaren 1960 werden buscampers beschilders en versierd door mensen. 

…. De Volkswagen Type 2 werd voornamelijk bekend in de hippiecultuur. 

…. Duitsland is de grootste markt voor buscampers in Europa. 

…. Sommige moderne buscampers zijn ontworpen in een retrostijl, met een knipoog naar de klassieke buscampers van weleer.

…. Er is een ongeschreven regel in de wereld van buscampers dat je altijd vriendelijk moet zwaaien of toeteren als je een andere buscamper onderweg tegenkomt. Dit zie je ook vaak terug bij motorrijders. Goed opletten dus tijdens de rit!

…. De meeste buscampers hebben toiletten aan boord, maar degenen die dat niet hebben, moeten soms creatieve oplossingen bedenken. Dit heeft geleid tot het ontstaan van grappige toilet-verhalen. Die houden we wel even voor ons…

Buscamper op Maat helpt jou

Het kopen van een buscamper is een belangrijke investering, dus neem de tijd om goed onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je de camper vindt die het beste bij je behoeften en wensen past. Het is ook handig om advies in te winnen bij ervaren dealers, zoals bij ons. Met onze unieke buscampers bieden we jou een passende en betaalbare camper. Met ons aan je zijde krijgt jouw droomcamper precies de unieke touch die je voor ogen hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op.