Ga naar de inhoud
Buscamper kopen: waar moet je aan denken?

Tips

-

31 oktober 2023

Buscamper kopen: waar moet je aan denken?

Het is zo ver. Je droomt al jaren van een buscamper en nu heb je de knoop doorgehakt om een buscamper aan te schaffen. Het is een investering maar dit is het zeker waard. Een buscamper is een veelzijdig voertuig dat je de mogelijkheid biedt om nieuwe bestemmingen te ontdekken en onderweg te genieten van het comfort van thuis. In deze blog gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het aanschaffen van een buscamper en enkele prachtige bestemmingen om met je nieuwe huis-op-wielen te verkennen. 

Bij het kopen van een buscamper zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zodat je de goede keuze maakt. 

 1. Bepaal van de voren een budget. Zo kan je gericht zoeken op een geschikte camper en schrik je niet van dure prijzen. Houd zeker rekening met de aanschafprijs maar ook maar de lopende kosten zoals verzekering en onderhoud.
 2. Bedenk welke indeling en grootte je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een grote camper met veel ruimte en voorzieningen of is het prima om compacte voorzieningen te hebben?
 3. Rijbewijs check! Afhankelijk van de grootte en gewicht van de camper, kan het zijn dat je hier een ander rijbewijs voor nodig hebt. Neem dit dus zeker mee in de overweging. 
 4. Nieuw of gebruikte camper. Het is logisch dat nieuwe campers duurder zijn maar dit biedt wel de nieuwste functies. Nadeel van gebruikte campers is dat het veel onderhoud vereist. 
 5. Verzekering. Vergeet niet om verzekeringskosten in overweging te nemen bij het budgetteren voor je buscamper. Camperverzekering kan variëren op basis van factoren zoals het type camper, de dekking en je rijgeschiedenis.
 6. Overweeg de inrichting en stijl. Kies iets wat bij je past! Je leeft tenslotte in de buscamper zodra je op vakantie gaat. 
 7. Duurzaamheid en milieubewustzijn: Als je geeft om duurzaamheid en milieubewustzijn, overweeg dan eco-vriendelijke voorzieningen in je camper, zoals zonnepanelen, zuinige apparaten en afvalverwerkingssystemen.

Voordelen en nadelen op een rij

Voordelen

 1. Gemakkelijk dagelijks gebruik. Je bent lekker flexibel en je kan gaan wanneer je wilt!
 2. Geschikt voor lang en kort reizen. Ben je van plan om binnenkort een lange reis te maken? Check. Dat kan uiteraard met de camper. Maar we snappen dat je dit niet jaarlijks wilt doen. Met de camper kan je namelijk ook perfect lange weekenden weg. 
 3. Meer parkeermogelijkheden: Je kunt een buscamper gemakkelijker parkeren op reguliere parkeerplaatsen en in stedelijke gebieden, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het verkennen van steden en bezienswaardigheden.
 4. Snellere installatie en vertrek: Met een buscamper ben je snel gereed om te vertrekken. Er is geen gedoe met het opzetten van een tent of het koppelen van een aanhangwagen.

Nadelen

 1. Minder slaapplaatsen. Als je met een heel gezin op pad gaat, is het van belang dat je een grote camper aanschaft. Dit is niet altijd realistisch omdat het natuurlijk ook veel duurder is. 
 2. Niet geschikt voor alle weersomstandigheden: Buscampers zijn meestal ontworpen voor zomergebruik en kunnen minder geschikt zijn voor extreme koude of winterse omstandigheden, tenzij ze zijn uitgerust met extra isolatie en verwarming. Dat is waar wij je perfect mee kunnen helpen. Voor zowel het ombouwen naar een verwarming of het plaatsen van zonnepanelen. 
 3. Beperkte ruimte: Buscampers zijn over het algemeen kleiner dan andere soorten campers, wat resulteert in beperkte leefruimte. Dit kan vooral uitdagend zijn voor gezinnen of grotere groepen.
 4. Minder voorzieningen: In vergelijking met grotere campers zijn buscampers vaak minder rijk uitgerust. Je hebt meestal geen aparte badkamer of slaapkamer, en keukenfaciliteiten kunnen beperkter zijn.
 5. Beperkte opslag: Door de beperkte ruimte binnenin heb je minder opslagruimte voor bagage en benodigdheden, wat kan leiden tot een gebrek aan comfort tijdens langere reizen.

Buscamper op Maat helpt jou

Het kopen van een buscamper is een belangrijke investering, dus neem de tijd om goed onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je de camper vindt die het beste bij je behoeften en wensen past. Het is ook handig om advies in te winnen bij ervaren dealers, zoals bij ons. Met onze unieke buscampers bieden we jou een passende en betaalbare camper. Met ons aan je zijde krijgt jouw droomcamper precies de unieke touch die je voor ogen hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op.