Ga naar de inhoud
7 vakantie bestemmingen met de camper

Tips

-

11 augustus 2023

7 vakantie bestemmingen met de camper

De voordelen van een camper is dat je op de mooiste vakantiebestemmingen komt. Je kan gaan en staan waar je wilt. Maar hoe ontdek je mooiste plekken en welke bestemmingen moet je echt een kans geven? Wij zetten het op een rijtje voor je.

  1. Laten we beginnen bij onze favoriet. Cinque Terre in Italië. Deze dorpjes aan de Italiaanse Rivièra bieden kleurrijke huizen, prachtige uitzichten en wandelpaden langs de kust. Het is goed om te weten dat kamperen direct in de dorpen zelf niet is toegestaan vanwege beperkte ruimte en milieubescherming. Maar de nabijgelegen regio’s zijn precies de plekken waar je prachtig kan kamperen. Het heeft mooie wandelpaden, rustige omgeving en veel leuke dorpjes zoals Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Echt een aanrader!
  2. Dan gaan we verder naar het buurland van Italie: Kroatië. En dan hebben we het voornamelijk over de Plitvicemeren. De natuur is hier prachtig met indrukwekkende watervallen en groene omgeving.
  3. Vervolgens gaan we naar IerlandRing of Kerry. Deze plek staat op nummer drie aangezien er prachtige groene heuvels en kliffen zijn. Ook is hier genoeg historie te vinden.
  4. Algarve in Portugal is de plek als je een strandliefhebber bent. Door de mooie stranden met het heldere water is dit de perfecte plek om op vakantie te gaan. Ook is er genoeg te doen in de levendige steden. 
  5. Op nummer vijf staat bij ons de Loirevallei in Frankrijk, ook wel de ‘’Tuin van Frankrijk’’ genoemd. Dankzij de combinatie van de natuur, historie, kastelen en wijngaarden is dit dé plek om te kamperen.
  6. Santorini in Griekenland staat zeker in deze lijst en dat is niet voor niks. Santorini is beroemd om zijn mooi uitzichten op de caldera en de Egeïsche Zee. Ondanks dat Santorini voornamelijk bekendstaat om zijn kliffen, zijn er ook enkele stranden waar je kunt ontspannen en zwemmen, zoals Kamari en Perissa
  7. Geef zeker de Zwitserse Alpen een kans! En zeker als je liefhebber bent van de natuur en outdoor activiteiten zoals bergbeklimmen, mountainbiken en kajakken. Er zijn genoeg kampeervoorzieningen in de bergen.

Voorbereiding op vakantie met camper 

Als je op vakantie gaat met de camper is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Je bent natuurlijk enorm flexibel maar het is wel belangrijk om de route en bestemmingen uit te stippelen. Plan dus je stops, plekken die je graag wilt zien en de afstanden die je wilt afleggen.

Dan is het belangrijk dat je de camper controleert, zoals de bandenspanning, remmen, verlichting, motorolie en vloeistoffen. Denk ook aan keukengerei, beddengoed, gereedschap en een EHBO-kit.

Zorg dat je alle benodigde documenten hebt zoals rijbewijs, camperverzekering en identiteitsbewijzen. Controleer de weersvoorspellingen voor je reisperiode en bestemmingen, zodat je gepaste kleding en uitrusting kunt meenemen.

Houd rekening met onverwachte gebeurtenissen en wees flexibel met je planning. Het is een vakantie, dus geniet van de reis en het avontuur!

Camper ombouwen?

Het blijft leuk om je camper te veranderen en helemaal in jouw stijl om te bouwen. Er komt veel kijken bij dit proces, van planning en ontwerp tot technische aspecten en esthetische keuzes.  Denk aan extra zitplaatsen monteren of een bedbank plaatsen. Daarom is het belangrijk om de juiste hulp in te schakelen. Om aan alle eisen te voldoen biedt Buscamper op Maat de oplossing om deze bankopties goed samen te stellen. Gezien de beperkte afmetingen van de buscamper is een zit-slaapbank perfect om ruimte te creëren. Daar bieden wij de beste opties voor.

Buscamper op Maat

Met onze unieke maatwerk-campers reis je zorgeloos en in stijl naar jouw volgende bestemming. Met keuze uit schitterende kleuren en hoogwaardige materialen helpen we jou bij het ombouwen van jouw camper. Jij deelt jouw wensen, wij regelen de rest. Onze handtekening? Het gebruik van écht hout, wat elke camper een warme en authentieke uitstraling geeft. Met ons aan je zijde krijgt jouw droomcamper precies die unieke twist die je voor ogen hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op!