Ga naar de inhoud
Een bedbank in je camper bouwen: waar te beginnen

Camperbouw

-

24 juli 2023

Een bedbank in je camper bouwen: waar te beginnen

Je hebt al jarenlang de droom om een bus om te bouwen tot een camper. Alles is bijna geregeld, van de kosten tot je wensen en wat er allemaal gedaan moet worden om op reis te kunnen. Wij helpen je graag verder met een stappenplan om de beste bedbank voor jouw camper te regelen. Alles voor een goede nachtrust op reis.

Bij het bouwen van je camper wil je natuurlijk de beste opties kiezen. Aangezien het al een prijzige onderneming is, wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Maar waar begin je? Het type bed dat je kiest, wordt bepaald door de ruimte die je hebt. Het is belangrijk om te weten dat het installeren van een bedbank in een camper specifieke vereisten heeft, afhankelijk van het merk en model van de camper.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een camperbed?

Bij het maken van een camperbed zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Allereerst is het belangrijk om de beschikbare ruimte goed in kaart te brengen. Meet deze nauwkeurig op, zodat je precies weet hoe groot het bed kan worden.
  2. Daarnaast is het handig om jouw persoonlijke wensen op papier te zetten. Wil je bijvoorbeeld een bank-bed of liever twee losse banken die je in elkaar kunt zetten?

Wanneer je niet zeker bent van je bouwvaardigheden of je niet precies weet welk bed de beste keuze is, dan kan Buscamper op Maat je hierbij helpen. Wij bieden deskundige hulp bij het ontwerp en de installatie van de bedbank, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurt. Ook kunnen wij je adviseren over de beste materialen en benodigdheden, zodat je jouw camperbed op maat kunt maken en het zo comfortabel mogelijk is. Dat is precies wat je wilt, toch?

Meest populaire opties voor een bed in een camper

1. Bankbed constructie met gordelplaatsen

Deze handige constructie biedt niet alleen zitplaatsen tijdens de autorit, maar kan ook eenvoudig worden omgebouwd tot een comfortabel bed. Een bedbank is dus de perfecte optie om extra ruimte te creëren in je camper.

Voordelen:

  • Bed en zitplekken met gordel in één
  • Gemakkelijke installatie
  • De bedbank kan worden geïnstalleerd zonder dat er te veel aanpassingen in de camper voor nodig zijn

Nadelen:

  • Afhankelijk van het model en de beschikbare ruimte in de camper kan het soms lastiger zijn om de bedbank te installeren. Daarom is het belangrijk om vooraf de juiste mensen in te schakelen om alle specificaties van de camper te controleren voordat tot aankoop wordt overgegaan. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf! Bij Buscamper op Maat bekijken wij het beschikbare budget en geven we opties om jou verder te helpen.

2. Zit-slaapbank met gordels zonder rails

Een bedbank met twee zitplaatsen is enorm handig en eenvoudig in gebruik.

Voordelen:

  • De bedbank is flexibel en kan je makkelijk omvormen tot een comfortabel bed. Handig voor als je gasten hebt, of extra slaapruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld je kinderen.
  • Als je snel een bedbank nodig hebt, hoef je niet lang te wachten. De levertijd van deze zit-slaapbank is namelijk kort. Lekker snel geregeld!

Nadelen:

  • Helaas is deze zit-slaapbank niet verkrijgbaar met rails.

3. Zit-slaapbank zonder gordels

Deze optie biedt dezelfde voordelen als de zit-slaapbank met gordels. Geen extra personen die meegaan? Dan is een bedank zonder gordels de perfecte optie.

4. Hangmat in je camper

Een hangmat? Ja, het kan! Als je bedbank geïnstalleerd is en je uiteindelijk toch nog extra ruimte nodig hebt voor een kindje, dan is een hangmat de perfecte (en meest goedkope) oplossing. Een hangmat kan je boven de bestuurdersstoel en bijrijdersstoel hangen. Door de beugels te monteren kan je makkelijk een extra slaapplaats creëren. Toch liever de huidige bedbank opnieuw laten installeren om voor extra plek te zorgen? Dan helpen wij je graag bij het ombouwen.

Extra zitplaatsen voor camper installeren

De meeste bussen worden gekocht met slechts twee zitplaatsen. Als je de zitplaatsen wilt uitbreiden, dan moet je dat zelf doen. Dit moet wel voldoen aan bepaalde wettelijke eisen. Daarom is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Dat is wat wij kunnen regelen bij Buscamper op Maat.

Het is altijd goed om alle opties te vergelijken en recensies te lezen voordat je de keuze maakt. Overweeg ook het advies van Buscamper op Maat en schakel ons in voor het idee en de uitvoering. Wij selecteren en installeren namelijk de meest geschikte bedbank voor jouw camper.